|
|
| | | Verliefd geworden op werken met vis | | Het vinden van een opvolger bezorgt menig ondernemer hoofdbrekens. Zo ook bij Frits Has, die na bijna veertig jaar aan iets anders toe was. Maar de eigenaar van Frits Vis kreeg de oplossing op een presenteerblaadje aangeboden. | | |
|
---|
| |
|
|
|
| Speciaal voor kleine batches verse vis(producten) | | Produceer je kleine of middelgrote batches verse vis of visproducten? Vanaf slechts € 30,- per dag kun je gebruik maken van een automatische verpakkingsoplossing van MULTIVAC. Tijdelijk bij aankoop van een R 085 of T 305 gratis 1.000 meter folie. | | |
|
---|
|
|
|
| | | Nieuwe MSC-standaard voor duurzame visserij | | De Marine Stewardship Council (MSC) lanceerde 26 oktober een nieuwe wereldwijde standaard voor de duurzame certificering van wildvangstvisserijen. De MSC Visserijstandaard versie is de meest uitgebreide herziening die de organisatie ooit heeft uitgevoerd. | | |
| | | VNV vreest faillissementsgolf bij viswinkels | | Hoge prijzen voor energie en grondstoffen. Veel vishandelaren hebben het moeilijk. Janneke Keuning, directeur van de Vereniging van Nederlandse Visspecialisten (VNV), vreest dat er een faillissementsgolf van vishandelaren aankomt. | | |
|
---|
| |
|
|
|
| | | Visconsumptie Nederlanders wederom licht gestegen | | Afgelopen jaar is de Nederlandse consument weer meer vis gaan eten. In de periode 1 juli 2021 tot 30 juni 2022 groeide de visconsumptie van 9,3 naar 9,5 kilo. Dat blijkt uit onderzoek van GfK in opdracht van het Nederlands Visbureau. | | |
| | | 'Gepersonaliseerde verpakkingen populair' | | Van Es Verpakking is leverancier van verpakkingen voor schaal- en schelpdieren. Volgens Manouk Schrier onderscheidt het bedrijf zich door klanten te ontzorgen en verpakkingen op tijd – “just in time” – af te leveren. | | |
|
---|
| |
|
|
|
|
|
|
|
|
| Inspiratie voor de visspecialist | | Zestig visrecepten die niet kunnen mislukken. Dat belooft het nieuwe kookboek ‘Foolproof Vis’. De recepten variëren van een snelle makreelpaté en een tonijnpokébowl tot kedgeree met currykruiden, Spaanse paella en panchetta zeeduivel met puy-linzen & spitskool. “Vis, schaal- en schelpdieren zijn delicatessen die met respect behandeld dienen te worden en die het waard zijn om te worden gevierd”, aldus auteur en foodstylist Libby Silbermann. | | |
|
---|
|
|
|
| Blijf op de hoogte van al het foodnieuws! | | Wilt u naast het nieuws van Vismagazine ook op de hoogte blijven van ander foodnieuws? Bijvoorbeeld de voedingsmiddelenindustrie, vlees- of bakkersbranche? Schrijf u dan in voor een van onze nieuwsbrieven. U kunt zich abonneren op de nieuwsbrief EVMI, Vleesmagazine, Bakkers in bedrijf, Vakblad IJs, Pompshop, More than Drinks en VoedingNu. | | |
|
---|
|
|
|
|
| Vismagazine 8 | november 2022 | | Het nieuwe nummer van Vismagazine verschijnt 1 november. Het thema is kweekvis. Met onder andere: Kottervisserij in donkerrode cijfers Visvriendelijke zalmkweek Visspecialisten luiden noodklok Vishandel Volendam naar nieuw pand Heiloo Nieuwe regels voor aquacultuur Nog geen abonnee? Sluit dan nu een abonnement af en betaal het eerste jaar slechts € 75,00 ex. btw! | | |
|
---|
|
|
|
|
|
|
|
| Deze e-mail is verzonden naar: newsletter@newslettercollector.com Je hebt deze e-mail ontvangen omdat je je hebt aangemeld voor deze nieuwsbrief Afmelden voor deze nieuwsbrief | |
|
|
|