Terugblikken op resultaten en hoogtepunten Op naar de lente! De nieuwe lente-nieuwsbrief vol inspirerende artikelen en belangrijke updates. We zijn blij met de mooie ontwikkelingen die de rol van voeding in de zorg verder versterken. |
|
|
In deze editie Voeding en leefstijl bij hartpatiënten: Habits for a Healthy Heart Het Reuk- en Smaakcentrum®: een decennium aan onderzoek! RIVM erkent eerste duurzame interventie: Goede Zorg Proef Je® Leerdoelen voeding en leefstijl voor geneeskundeopleidingen in de maak! Voeding na obesitas behandeling: de MONUCO studie Nieuwe wetenschappelijke inzichten om voedseltransitie in de zorg te versnellen Voeding als sleutel tot herstel op de Intensive Care Diëtist Inez Jans ontvangt prestigieuze Maria ter Welle Prijs voorlevenswerk in nierzorg |
|
|
Voeding en leefstijl bij hartpatiënten: Habits for a Healthy Heart 28 februari 2025 promoveerde Esther Cruijsen aan Wageningen University & Research onder begeleiding van Professor Frank Visseren en Professor Marianne Gelijnse. |
|
|
Het Reuk- en Smaakcentrum®: een decennium aan onderzoek! In 2015 opende het Reuk- en Smaakcentrum haar deuren in Ziekenhuis Gelderse Vallei. Ter gelegenheid van Wereld Anosmiedag op 27 februari, ging de Alliantie Voeding in de Zorg in gesprek met onderzoeker Yanyang Huang. |
|
|
RIVM erkent eerste duurzame interventie: Goede Zorg Proef Je® Loket Duurzaam Eten is een initiatief dat bedrijven, organisaties en overheden ondersteunt in het verduurzamen van hun voedselbeleid. Goede Zorg Proef Je is de eerste interventie die erkend is in het thema Duurzaam Eten. |
|
|
Leerdoelen voeding en leefstijl voor geneeskundeopleidingen in de maak! Leefstijl in het geneeskundecurriculum krijgt steeds meer aandacht. Alliantie Voeding in de Zorg, coördinator van het project, verbindt daarbij alle geneeskundeopleidingen in uitwisseling van ervaring, expertise en onderwijsvernieuwing. |
|
|
Voeding na obesitas behandeling: de MONUCO studie De MONUCO studie is gestart. Onder leiding van Dr. Agnes Berendsen, richt de studie zich op de langetermijn gevolgen van veranderingen in voedingsinname en -status, evenals op spiermassa en botmineraaldichtheid bij vrouwen die een bariatrische ingreep hebben ondergaan. |
|
|
Nieuwe wetenschappelijke inzichten om voedseltransitie in de zorg te versnellen Wat is er nodig voor de gewenste verandering naar een gezondere en duurzamere voedselomgeving in de zorgsetting? Deze vraag staat centraal in het promotieonderzoek van Joline Wierda aan Wageningen University & Research (WUR) waarin wordt samengewerkt met het Goede Zorg Proef Je® programma. |
|
|
Voeding als sleutel tot herstel op de Intensive Care Hoe kan de juiste voeding bijdragen aan een beter herstel van ernstig zieke patiënten op de Intensive Care? Op deze vraag richtte arts-assistent Rianne Slingerland-Boot zich gedurende haar promotieonderzoek aan de Wageningen Universiteit. |
|
|
Diëtist Inez Jans ontvangt prestigieuze Maria ter Welle Prijs voor levenswerk in nierzorg Uitgereikt door de Nierstichting en de Willem Kolff Stichting, is een bijzondere erkenning voor haar decennialange inzet voor betere zorg en voeding voor nierpatiënten. |
|
|
| Reuk- en smaakonderzoek bij reukverlies |
| Regio Deal Foodvalley: Gezonde voeding in preventie en zorg |
|
|
| | Alliantie Voeding in de Zorg maakt wetenschappelijke inzichten over voeding en bewegen persoonlijk toepasbaar in de zorg. We brengen wetenschap, zorgpraktijk, overheden en bedrijven samen. Zo dragen we bij aan gezondheid. |
|
|
|
|
͏ ͏ ͏ ͏ ͏ ͏ ͏ ͏ ͏ ͏ ͏ ͏ ͏ ͏ ͏ ͏ ͏ ͏ ͏ ͏ ͏ ͏ ͏ ͏