Vis moet vers zijn. ‘Levend vers’ zelfs. Zo staat het in allerlei handboeken. Maar daar komt men nu weer van terug. Net als bij vlees is ‘dry aging’ voor vis in opmars.
De meeste consumenten vinden dat voedsel- en drankenfabrikanten moeten aangeven of een product is gemaakt met behulp van kunstmatige intelligentie (AI).
Ontdek de boeiende wereld van de vissector, zowel ambachtelijk als industrieel. Neem een proefabonnement met 2 gratis nummers van vismagazine en krijg 2 maanden lang gratis toegang tot al onze online artikelen!
Ervaren kreeften en krabben pijn en voelen ze het als levend de pan in gaan? De Tweede Kamer denkt van wel en stemde in december massaal voor een motie om dit te verbieden. De staa...
Dagelijks maken consumenten in de supermarkt vaak hun keuze op basis van de informatie op het etiket. Maar helpen voedseletiketten hen echt om weloverwogen beslissingen te nemen? D...
Alea Publishers zoekt Senior (Web)Redacteur ad interim
Per 1 maart 2025 zijn we op zoek naar een Senior (Web)Redacteur voor onze foodredactie voor 3 dagen in de week, ad interim. Wij zoeken een collega met een scherp oog voor taal, een neus voor nieuws en een sterke affiniteit met de foodsector.
500 Noorse kroon (zo’n 43 euro) per gevangen kweekzalm. Dat is de beloning die zalmkweker Mowi uitreikt in de hoop ruim zo’n 27.000 ontsnapte zalmen terug te vinden. De reden? Het ...
Op zoek naar een functie binnen de foodsector? Bij Foodbanen.nu vind je het meest volledige vacature-overzicht. Kijk voor deze functies en andere banen op de website:
Wilt u naast dit nieuws ook op de hoogte blijven van ander foodnieuws? Schrijf u dan in voor een van onze nieuwsbrieven. U kunt zich abonneren op EVMI, Vleesmagazine, Vismagazine, Vakblad IJs, en VoedingNu.