| | | Hoi John, Vandaag heb ik weer een interessante nieuwsbrief voor je met een heerlijk gezond en makkelijk recept. Ook deel ik meer info over mijn Live Event "weet wat je eet" wat ik aanstaande zondag organiseer. Daarnaast bespreek ik graag een belangrijk thema met je. Het gaat over hoe belangrijk het is om voldoende tijd te maken voor je ontbijt. Veel leesplezier! Bedankt en tot de volgende smakelijke nieuwsbrief.
Groet, Mathijs Vrieze healthy chef www.mathijsvrieze.nl |
|
| | Thema: Te druk om te ontbijten.
Het is mega belangrijk om gezond te ontbijten. Als heathy chef kan ik dat niet vaak genoeg benadrukken. Het is de eerste maaltijd van de dag en het maakt eigenlijk niet zoveel uit hoe laat/vroeg je ontbijt. Het gaat er niet om wanneer je ontbijt, maar om wát je ontbijt. Als het voor jou goed voelt om bijvoorbeeld om 10 uur te ontbijten, dan is dat jouw perfecte tijdstip. Vaak wordt er weinig aandacht besteed aan het ontbijt. Dat is echt zonde. Wat waarom gun je jezelf niet een mega lekker gezond ontbijt? Pannenkoekjes? Roerei? Yoghurt met noten en fruit? Keuzes maken, daar gaat het om in een gezonde leefstijl. Als je de dag begint met terloops iets te snaaien en slechte voeding in jezelf te stoppen, dan begint je dag gewoon niet echt lekker. Wat stop jij in je lichaam? En wat doet die rommel gedurende de dag met jou? Of kies je bewust en begin je met een gezond volwaardig ontbijt en voel je je energiek, gezond en blij? Het volgende excuus hoor ik zó vaak: Ik heb geen tijd om te ontbijten! Waarom gun je jezelf geen voedzaam ontbijt? Waar gaat het fout? Hoezo geen tijd? We hebben toch allemaal 24 uur per dag de tijd. En het is toch hopelijk je eigen beslissing wat je doet met je tijd? Misschien kun je 10 minuten eerder de wekker zetten? En dus 10 minuten eerder naar bed, want voldoende nachtrust is belangrijk. Of wellicht is je dag eens niet met social media beginnen een heel goed idee? Dan begint je dag in ieder geval positiever en actiever én heb je tijd gemaakt voor je ontbijt, toch? Hoe goed zou het zijn als je jezelf de beste start van de dag gaat gunnen? Ik gun het jou absoluut. Want ik weet wat een gezonde leefstijl voor je kan betekenen. Door gezond te koken in je eigen keuken gaat je leven veranderen. |
|
| | Live Event: Weet wat je eet! Komende zondag 11 november organiseer ik voor de tweede keer een inspirerende middag. Deze middag is voor mensen die graag gezonder willen gaan leven. Ik ga je inzichten geven en thema’s bespreken waarmee je je gezonde leefstijl kunt gaan vormgeven. Het is een middag die je jezelf cadeau doet. Het is best lastig om uit te leggen wat het precies is, omdat je het met niets kunt vergelijken. Het is een workshop/lezing waarbij we vele thema’s bespreken die te maken hebben met eten, gezondheid en afvallen. Ik vertel je ook mijn verhaal over hoe mijn overgewicht is ontstaan en hoe ik ermee heb afgerekend. Graag deel ik je tools die je gaan helpen gezonde en bewuste keuzes te maken en af te vallen. We hebben het over de 3 elementen van de gouden driehoek: voeding, beweging en ontspanning. Maar ook neem ik je mee in een positieve manier van denken, wat je leven kan veranderen. De middag zal ook afgestemd zijn op wat er speelt bij de mensen die aanwezig zijn, dus het is geen enkele keer hetzelfde. Wil je lekkerder in je vel zitten? Wil je beter leren omgaan met emoties, stress en overgewicht? Dan is deze middag echt iets voor jou! Bij mijn event zijn allemaal gelijkgestemde mensen aanwezig. De meeste deelnemers komen alleen, sommigen zijn samen. Het is een fijne groep enthousiaste mensen waarmee je een bijzonder leuke middag gaat beleven. Je gaat echt met jezelf aan de slag en doelen stellen. Ik ga veel kennis en inzichten met je delen. Koffie en thee bij ontvangst en fruitwater in de pauze is allemaal inclusief. Ook krijg je van mij een waardevol werkboek waar je thuis mee verder aan de slag kunt. Er is plek voor maximaal 120 personen waarvan al ruim 100 tickets zijn verkocht. Ik heb speciaal voor mijn nieuwsbrief wat last-minute tickets apart gehouden. Wees er snel bij, want er is echt niet meer plek. De prijs voor een ticket is 69 euro en ik beloof je dat het je investering absoluut waard is. Van deze middag ga je namelijk de rest van je leven profijt hebben. Tickets kun je via deze pagina aanschaffen: www.mathijsvrieze.nl/live-event Als je een ticket hebt gekocht, stuur mij dan even een mailtje (reply op deze nieuwsbrief) dan weet ik dat je erbij bent! Belangrijke gegevens. Zondag 11 november. Green Village, Blokhoeve 7 in Nieuwegein. Ontvangst met koffie en thee is vanaf 12.15 uur. Lezing van 13.00 tot 17.00 uur met een pauze tussendoor.
|
|
| | Recept: Caesar salade soep + kookvideo De caesar salade is een frisse knapperige salade… en daarvan ga ik een soep maken. Een soep van kropsla met de ingrediënten en smaken van deze wereldberoemde salade. Dit recept is voor 4 porties, bereidingstijd ca. 10 minuten.
Ingrediënten: 1 krop kropsla, 2 tabletten biologische groentebouillon, 1 liter water, 2 teentjes knoflook, ca. 10 takjes verse peterselie, 150 gram gerookte kip, beetje Parmezaanse kaas, 2 gekookte eieren, 2 eetl. crème fraiche, 1 sneetje volkoren brood Bereidingswijze: 1. Verhit de bouillon tot net onder het kookpunt. Pluk de kropsla, was in ruim water en doe de bladeren kropsla in de blender. Schenk de helft in de bouillon in de blender erbij en maal de sla soep fijn. Voeg de knoflookteentjes en peterselie toe met zout en peper en maal verder fijn. Proef de soep en breng eventueel hoger op smaak. Met een staafmixer in de kookpan kan ook als je geen blender hebt. Schenk de soep terug in de pan en zet het vuur laag.
2. Zet een koekenpan op he vuur. Snijd een (oude) volkorenboterham in kleine blokjes. Bak in de hete koekenpan met een beetje olijfolie rondom goudbruin krokant. Zo maak je croutons.
3. Pluk en trek de gerookte kip in draden. Koop bij voorkeur een hele gerookte kipfilet, want die is minder droog dan de in plakjes gesneden variant. Hak nog wat peterselie fijn. Schaaf wat Parmezaanse kaas. Halveer een gekookt ei, of hak het ei fijn.
4. Roer tot slot de crème fraîche door de soep en schenk over de kommen. Ik heb voor het mooie effect wat bladsla apart gehouden zodat de garnering beter zichtbaar is. Verdeel het garnituur over de soepen en serveer de croutons er los bij zodat ze lekker krokant blijven.
#tipNeem je de soep mee, dan kun je het beste alle ingrediënten (op de croutons na) fijnhakken en door de soep doen. In een magnetron heb je op je werk de soep zo opgewarmd. Je kunt deze soep zonder de crème fraîche prima invriezen. Deze groentesoep eet je als extra groenten bij de lunch. Hij is erg licht verteerbaar. Alleen op een soepje ga je het waarschijnlijk niet redden tot aan het diner. Maak er zelf een kleine sandwich, salade of meerganenwrap bij. Mijn handige (gratis) kookvideo van dit recept kun je bekijken via Youtube: https://youtu.be/QefZrzdEEVU
Bedankt en tot de volgende smakelijke nieuwsbrief!
Groet, Mathijs Vrieze healthy chef www.mathijsvrieze.nl
p.s. Je hebt je in het verleden aangemeld voor mijn nieuwsbrief via mijn website. Wil je hem in de toekomst liever niet meer ontvangen, dan kun je je altijd simpel in 1 klik (hieronder) uitschrijven. |
|
|
|
|
Verstuurd naar:
newsletter@newslettercollector.com Uitschrijven Mathijs Vrieze, Barendstraat 5, 2771 DJ Boskoop, Netherlands