|
|
| | | Food Technology 2023 voor de visbranche | | Op Food Technology komen de werelden van food, beverage en technologie samen. Dit event op 12 en 13 april in de Brabanthallen in ‘s-Hertogenbosch biedt naast een uitgebreide beursvloer een vol programma met seminars en lezingen. Welke programmaonderdelen zijn interessant voor de visbranche? | | |
|
---|
| |
|
|
|
| AMfish innoveert met een fruit- en kruidenextract om voedselveiligheid van gebakken vis te waarborgen | | AMfish is een toonaangevende producent van visspecialiteiten die vallen onder de categorie "ready-to-heat". Om de hoge kwaliteit te waarborgen heeft AMfish besloten om hun (gepaneerde) gebakken visproducten te beschermen tegen Listeria Monocytogenes door middel van een fruit- en kruidenextract (antioxidant). | | |
|
---|
|
|
|
| | | Vis ruim 9 procent duurder in 2022 | | In 2022 was vis in al zijn verschijnings- en bereidingsvormen gemiddeld 9,2 procent duurder dan in 2021. Vis bleef daarmee iets achter bij de totale prijsstijging van voedingsmiddelen in 2022. | | |
| | | Mkb-ondernemers kunnen vanaf 21 maart TEK aanvragen | | Op 21 maart vanaf 9:00 uur opent de regeling Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK). Tot en met 2 oktober kunnen mkb-ondernemers deze tijdelijke steunmaatregel aanvragen. | | |
|
---|
| |
|
|
|
| | | Column Lennart Kik Nooit verloren | | Voor de visserijsector tekent zich een inktzwart scenario af. Nederlandse vissers roepen de noodtoestand uit en vragen koning Willem Alexander in een brandbrief om hulp. De vissers vrezen voor de toekomst van de sector. Van de 120 kotterbedrijven blijven er volgens hen nog maar vijftig over. | | |
|
---|
| |
|
|
|
| | | Veiling eerste Oosterscheldekreeft 2023 | | Op 30 maart start het seizoen van de Oosterscheldekreeft. Die dag vindt ook de traditionele veiling plaats voor het goede doel. Dit jaar de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM). Patrick Lodiers fungeert als veilingmeester. | | |
| | | Doop mesheftenschip KG8 van Seafarm | | Op 11 maart doopte de 13-jarige Feline Bout het nieuwe mesheftenschip KG8 van Seafarm. Hiermee luidt Seafarm een nieuw tijdperk in. Het duurzame schip stoot 96 procent minder stikstof uit en verbruikt 31,7 procent minder energie. | | |
|
---|
| |
|
|
|
| Nieuws over automatisering | | Sinds dit jaar biedt Alea Publishers Automation NL aan. Dit is het vakblad voor professionals in de industriële automatisering. Bij Automation NL komen niet alleen de technische aspecten aan bod, maar wordt aandacht besteed aan alles wat komt kijken bij industriële automatisering. Niets van de innovatie, ontwikkelingen en kansen op dit gebied missen? Meldt u hier aan voor de nieuwsbrief. | | |
|
---|
|
|
|
|
| Historisch kookboek restjes | | Koken met restjes is van alle tijden. Dit digitale kookboek biedt historische gerechten uit de Griekse en Romeinse oudheid, middeleeuwen, Gouden Eeuw, 18de eeuw en 19de eeuw. Naast de foto’s van de gerechten wordt het boek geïllustreerd met historische schilderijen, fresco’s en mozaïeken uit binnen- en buitenland. Daarnaast bevat het boek allerlei informatie, anekdotes en leuke weetjes over restverwerking door de eeuwen heen. | | |
|
---|
|
|
|
| Blijf op de hoogte van al het foodnieuws! | | Wilt u naast het nieuws van Vismagazine ook op de hoogte blijven van ander foodnieuws? Bijvoorbeeld de voedingsmiddelenindustrie, vlees- of bakkersbranche? Schrijf u dan in voor een van onze nieuwsbrieven. U kunt zich abonneren op de nieuwsbrief EVMI, Vleesmagazine, Bakkers in bedrijf, Vakblad IJs, Pompshop, BeverageNL en VoedingNu. | | |
|
---|
|
|
|
|
| Vismagazine 2 | maart 2023 | | In de week van 14 maart verschijnt het nieuwe nummer van Vismagazine. Het thema is zalm. Met: Garnalenvissers voeren vlaggenactie Volendammer vishandel J. Kluessien De zalm van Leroy Seafood Groothandel Fish and More Food in transitie 2030 Nog geen abonnee? Sluit dan nu een abonnement af en betaal het eerste jaar slechts € 75,00 ex. btw! | | |
|
---|
|
|
|
|
|
|
|
| Deze e-mail is verzonden naar: newsletter@newslettercollector.com Je hebt deze e-mail ontvangen omdat je je hebt aangemeld voor deze nieuwsbrief Afmelden voor deze nieuwsbrief | |
|
|
|