|
|
| Gelukkig Nieuwjaar | | Het team van Vismagazine wenst iedereen een gezond, gelukkig en succesvol 2023. Nog even terugkijken op 2022? Bekijk dan onze jaaroverzichten. | | |
|
---|
|
|
|
| | | Uit het magazine Digitaliseren biedt veel kansen visspecialist | | Ondernemen op onderbuikgevoel en kennis van de markt heeft generaties versspecialisten ver gebracht. Maar anno 2023 is dat niet langer voldoende. Door middel van digitalisering en sturen op data worden consumenten beter bediend, processen efficiënter ingericht en omzetten vergroot. | | |
|
---|
| |
|
|
|
| | | Vissector reageert op verbod visreclame in Noord-Holland | | Geen reclame voor vlees, vis en fossiele brandstoffen meer bij bushokjes in Noord-Holland. Dat is besloten door Provinciale Staten. De vissector is het niet eens met dit verbod. “Dit mist nuance omdat er belangrijke verschillen kunnen zijn in de vangst- en kweekmethoden.” | | |
| | | Einde Nederlandse kottervisserij dreigt | | Het einde voor de Nederlandse kottervisserij dreigt doordat driekwart van de vloot zich heeft aangemeld voor een opkoopregeling van de overheid. Dit komt door de hoge dieselprijs dit jaar, in combinatie met de aanleg van grote windmolenparken en de Brexit. | | |
|
---|
| |
|
|
|
| | | Noordzeevis uit Scheveningen verder onder vlag Visbureau | | Stichting Noordzeevis uit Scheveningen gaat vanaf 1 januari 2023 verder onder de vlag van het Nederlands Visbureau. “Na vijf jaar is het tijd voor verandering”, zegt voorzitter Matthijs den Heijer namens het hele bestuur. | | |
| | | Duurzaamheid staat centraal op Horecava | | Horecava, de vakbeurs voor de horecabranche in Nederland, gaat vandaag van start in Amsterdam RAI. Eén van de belangrijkste thema’s tijdens de beurs van dit jaar is duurzaamheid. | | |
|
---|
| |
|
|
| Nieuws over automatisering | | Sinds dit jaar biedt Alea Publishers Automation NL aan. Dit is het vakblad voor professionals in de industriële automatisering. Bij Automation NL komen niet alleen de technische aspecten aan bod, maar wordt aandacht besteed aan alles wat komt kijken bij industriële automatisering. Niets van de innovatie, ontwikkelingen en kansen op dit gebied missen? Meldt u hier aan voor de nieuwsbrief. | | |
|
---|
|
|
|
|
|
|
|
| Passie voor schelpen | | De passie van bioloog Koos Dijksterhuis voor schelpdieren begon al vroeg. Hij kreeg als klein jongetje de schelpenverzamelwoede met de paplepel ingegoten. Rond zijn achtste nam dit serieuze vormen aan. De fascinatie hield stand en leidde tot een boek over schelpen: ‘Noordkrompen, zee-engelen en koffieboontjes’. Er bestaan zo’n honderdduizend schelpensoorten. “Van rond tot puntig, van minuscuul tot voetbalformaat, van breekbaar tot stevig, van lomp en lijvig tot slank en gestroomlijnd, van glad tot grillig, van wit tot welke kleur dan ook.” | | |
|
---|
|
|
|
| Blijf op de hoogte van al het foodnieuws! | | Wilt u naast het nieuws van Vismagazine ook op de hoogte blijven van ander foodnieuws? Bijvoorbeeld de voedingsmiddelenindustrie, vlees- of bakkersbranche? Schrijf u dan in voor een van onze nieuwsbrieven. U kunt zich abonneren op de nieuwsbrief EVMI, Vleesmagazine, Bakkers in bedrijf, Vakblad IJs, Pompshop, More than Drinks en VoedingNu. | | |
|
---|
|
|
|
|
| Vismagazine 9 | december 2022 | | Het thema van dit nummer van Vismagazine is digitalisering. Met: Vissorteerrobot scheelt ‘handjes’ Etiketteren moet je leren Reportage Vishandel Zwarthoed Nieuwe kansen voor visspecialisten Hoger rendement door digitaal inzicht Nog geen abonnee? Sluit dan nu een abonnement af en betaal het eerste jaar slechts € 75,00 ex. btw! | | |
|
---|
|
|
|
|
|
|
|
| Deze e-mail is verzonden naar: newsletter@newslettercollector.com Je hebt deze e-mail ontvangen omdat je je hebt aangemeld voor deze nieuwsbrief Afmelden voor deze nieuwsbrief | |
|
|
|